حضرت خدیجه(س) نقطه گذر از عصر جاهلیت به عصر نور و تمدن جدید

 

درباره حضرت خدیجه(س) می‌گویند که ایشان مادر یازده امام هستند اما در واقع باید گفت که ایشان مادر دوازده امام هستند زیرا حضرت علی(ع) سال‌ها تحت سرپرستی ایشان قرار داشتند و از این جهت حضرت خدیجه(س) مادر امیرالمؤمنین(ع) هم بودند.

حضرت خدیجه (س) یکی از ثروتمندترین مردم مکه بود ولی هرگز از یاری فقیران روی برنگرداند و خانه‌اش همواره کعبه آرزوهای مردم بینوا و پناهگاه نیازمندان بود. همسر رسول خدا (ص) نخستین زنی بود که به پیامبری حضرت محمد (ص) ایمان آورد و اولین بانویی بود که همراه حضرت علی (ع) با پیامبر به نماز ایستاد و پیشانی بندگی بر خاک سایید.

حضرت خدیجه (س) نقطه گذر از این جاهلیت به عصر نور و تمدن جدید و نقش‌آفرین این گذار است. آن بانو عنصر منفعل در این گذار نبود، بلکه عنصر فعال بود؛ یعنی علاوه بر داشتن شم معرفت و عمق نگاه و تحلیل عمیق خود، عنصری فعال در گذر از جاهلیت به دنیای جدید و جهان بعثت به شمار می‌آمد. او پرچم‌دار دوره گذار و انتقال از تاریکی‌ها به روشنایی‌ها بود. انتقال تاریخ بشر از یک مرحله پست به یک مرحله بسیار باشکوه و پایه‌ریزی یک تمدن نو آن هم از بدترین نقطه عالم و منحط‌ترین جامعه کار ایشان بود.


حضرت خدیجه کبری (س) قهرمان این میدان نیز بود. کدهایی وجود دارد که به ما می‌گوید حضرت خدیجه(س) خود را آماده این انتقال می‌کرد. انتخاب ازدواج آن بانو با حضرت رسول(ص) خیلی هوشمندانه و آگاهانه بود. این ازدواج برای آماده‌سازی جامعه برای یک تحول بزرگ به شمار می‌آمد. ایشان نگاه عمیق ملکوتی و راهبردی داشت، در عصری که کسی هیچ نشانی حس نمی‌کرد.
حضرت خدیجه (س) الگوی جدیدی از زن و خانواده بود. تجمع ثروت و مال و همراه شدنشان با دانش و معرفت و مقاومت و جهاد، مصادیق کمی دارد. جمع این ارزش‌ها دشوار است؛ زیرا طبیعت ثروت، معمولاً تن‌آسایی و گریز از معرکه‌ها است. طبیعت تعلق به تمتعات مادی، دور شدن از معرفت‌های آسمانی است ولی خدیجه کبری (س) در سخت‌ترین دوران، الگوی بی مثالی در جمع بین ثروت و معرفت و حکمت و جهاد و مقاومت به شمار می‌رفت و این تضادها در این بانوی بزرگوار جمع شده بود.
حضرت خدیجه (س) جلوه‌گاه انوار امامت و میراث همه انبیا و اولیای الهی بود. از این زن پاک به عالم منتقل شده است. این یک طهارت ذاتی و طهارت اکتسابی می‌خواهد که هر دو در آن بانو جمع بود. ایشان در کنار رسالت قرار گرفت و پایگاه امامت و مادر مؤمنان شد.»

برگرفته از : سخنان رهبر معظم انقلاب - سایت رشد مذهبی