املا از کتاب هشتم

یک نمونه متن، از املای هشتم

لازم به ذکر است که سطح این املا کمی دشوار است.

میهن شکوهمند ما، این خاستگاه بخردان و دانایان و روشن رایان، این کانون روشنی و راستی، این کشور ردان گرد، ردان پردل، دلیران و شیران، پهلوانانی نامدار، سرزمینی است که ما بدان می نازیم و سر از همگنان برمی افرازیم.

من می دانم و بی گمانم که تو ایران را از بن جان دوست می داری زیرا تو از تبار ایرانیان نژاده و آزاده هستی. از آن پاکان که جانشان از مهر ایران تابناک است و دلشان به نام و یاد ایران می تپد. از آن دانادلان و خویشتن شناس که اکنون ایران را به گذشته ی پرفروغ آن می پیوندند.

تو از آن آزاداندیشانی هستی که پایدار و نستوه، استوار چون کوه می کوشند که در آبادانی و آزادی و شکوفایی و رسیدن  به پیروزی و بهروزی ایران از هیچ تکاپویی دریغ نورزند.

اصل و نسبش از نصب تابلوها درآمدی عالی نصیب خود کرد.

تکرار صامت ها و مصوت ها به ایجاد آرایه ی نغمه ی حروف می انجامد.

بعد از خرد کردن خرده سنگ ها و خواندن و خوانش کتاب و چرخاندن تسبیح و خاراندن سرش، به خوردن خرده نان ها پرداخت.

صورتگر ماهر به عدّه ای از فرهیختگان، به تصویر کشیدن تماثیل و تصاویری نغز را آموزش داد.

طنین توفنده ی توفان (طوفان) تمام ظروف ظریف و ابزاری را که با ظرافت ساخته شده بودند، در هم شکست.

ملت به پا خاسته ی ایران برای رسیدن به آرمان ها و خواسته هایشان جلوه های خاصّی از حماسه را به خواصّ دنیا نشان داده و به نمایش گذاشتند.

طعم تلخ طعمه، طعام ما را آن چنان تغییر داد که طبع ما نیز دچار دگرگونی شد.

خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی اثر مؤثّر و تأثیرگذارش را که همان کتاب جامع التّواریخ است، در قرن هشتم هجری تألیف کرده و به رشته ی تحریر درآورد. تا آن جا که همه ی مؤلّفین معاصرش به بُهت و حیرت و تحیّر فرو رفتند.

گروهی از قانون گذاران بعد از گشت و گذاری در گذرگاه ها و نمازگزاردن برای سپاس گزاری از حاضرین ناگزیر به برگزاری مراسم جشنی شدند.

در کتاب نهج البلاغه، امیرالمؤمنین که گزیده ی خطبه ها و نامه های آن حضرت است، درباره ی آفرینش طاووس و جثّه ی ظریف مورچه ها نیز سخن به میان آورده است.